Glasweefsels

Glasmat, Emulsiemat, Glasweefsel, Carbonweefsel, Biaxiaalweefsel.

In conversaties over kunststofmaterialen worden de begrippen glasweefsels en glasmattenmet regelmaat door elkaar gebruikt. Het is blijkbaar niet iedereen precies duidelijk wat het verschil is tussen deze twee materialen en wanneer je derhalve kiest voor de ene, of juist voor de andere variant.  Bij Fa. Duursma hebben we vele varianten glasmatten en weefsels, te denken valt aan glasvlies, glasmatten, glasweefsel, keperweefsel, rovimat, rovingweefsel, UD-weefsel, etc. etc. Uiteraard voorzien wij ook in het toebehoren zoals glasweefselband, koolstofband, aramideweefsel, carbon, bidiagonaal legsel, peelply (scheurweefsel) en peelply (band). Klik op de artikelen voor meer informatie en prijzen, ook vind je op onze site instructievideo's voor creatievelingen en doe-het-zelvers, en daarnaast bovendien vele handleidingen. Bij Fa. Duursma hebben we vele varianten glasmatten en weefsels, te denken valt aan glasvlies, glasmatten, glasweefsel, keperweefsel, rovimat, rovingweefsel, UD-weefsel, etc. etc. Uiteraard voorzien wij ook in het toebehoren zoals glasweefselband, koolstofband, aramideweefsel, carbon, bidiagonaal legsel, peelply (scheurweefsel) en peelply (band). Klik op de artikelen voor meer informatie en prijzen, ook vind je op onze site instructievideo's voor creatievelingen en doe-het-zelvers, en daarnaast bovendien vele handleidingen.

Glasweefsels


Glasweefsel wordt gebruikt om een gladder oppervlak te bewerkstelligen dan bij glasmatten het geval is. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld veel toegepast bij onder andere scheepsrompen. Glasweefsel bestaat uit glasvezelgarens die in een brede range aan variaties tot een doek geweven zijn. Het bestaat uit doorlopende, lange vezels die gebundeld tot een weefpatroon worden verwerkt. Dit in combinatie met een hecthlaag, maakt het geschikt voor gebruik in combinatie met verschillende kunstharssoorten.

Glasmatten


Een glasmat is daarentegen opgebouwd uit een grote hoeveelheid korte stukjes glasvezel, die niet in een bepaald patroon verwerkt zijn, maar die willekeurig over elkaar heen gebracht zijn. Een lijmvariant zorgt hierbij voor de binding. Bij polyesterhars toepassingen komt de glasmat regelmatig om de hoek kijken. Dit in verband met het feit dat de lijmvariant die onderdeel uitmaakt van de glasmat, oplost in de polyesterhars. Een glasmat behoeft vaak wel extra werk, doordat er een minder glad oppervlak ontstaat. Schuren en/of plamuren is daarom geen uitzondering.


Wilt u aan de slag met glasmatten en/of weefsels? Maar weet u niet precies wat u nodig heeft? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of bij ons binnen stappen in Wolvega. Wij voorzien u graag van advies op maat!

Meer >

Actieve filters

1 mtr

UD-Weefsel 550gr/m²

Vanaf € 4,15
Koop nu om te besparen

30 cm. breed, unidirectionaal geweven prijs per m1

Rechtweefsel 280 gr/m²

Vanaf € 7,50
Koop nu om te besparen

ca. 125 cm. breed

1 mtr

Koolstofband 250 gr/m²

Vanaf € 6,10
Koop nu om te besparen

recht (vierkant) geweven band

Aramide legsel 340 gr/m²

Vanaf € 31,00
Koop nu om te besparen

aramide legsel

Rechtweefsel 160 gr/m²

Vanaf € 6,80
Koop nu om te besparen

ca. 100 cm. breed

Carbon-Keperweefsel 200 gr/m²

Vanaf € 35,00
Koop nu om te besparen

Keper geweven (twill) koolstofweefsel

Rechtweefsel 25 gr/m²

Vanaf € 6,80
Koop nu om te besparen

ca. 1.10 mtr. breed

Bidiagonaal Legsel 430 gr/m²

Vanaf € 7,40
Koop nu om te besparen

ca. 1.27 mtr. breed

Keperweefsel 160 gr/m²

Vanaf € 7,60
Koop nu om te besparen

ca. 100 cm. breed

Keperweefsel 300 gr/m²

Vanaf € 9,60
Koop nu om te besparen

ca. 100 cm. breed

Rechtweefsel 80 gr/m²

Vanaf € 7,00
Koop nu om te besparen

ca. 100 cm. breed

Glasmat 300 gr/m² - 0.5 m²

Glasmat 300 gr/m²

Vanaf € 3,60
Koop nu om te besparen

1.25 mtr. breed