Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0561 61 33 44

Anti-Kleef

Paraffine Paraffine-oplossing die door toevoeging aan gelcoat zorgt voor een kleefvrij oppervlak. Verbruik ca. 2-3% Hoe groter de dosering hoe minder glans De ontdekking van paraffine in 1830 staat op naam van de wetenschapper baron Karl von Reichenbach (1788-1869). Het werd toen een populaire brandstof voor verlichting en verwarming van... Meer informatie

Enig resultaat

Paraffine

Paraffine-oplossing die door toevoeging aan gelcoat zorgt voor een kleefvrij oppervlak. Verbruik ca. 2-3% Hoe groter de dosering hoe minder glans

De ontdekking van paraffine in 1830 staat op naam van de wetenschapper baron Karl von Reichenbach (1788-1869). Het werd toen een populaire brandstof voor verlichting en verwarming van huizen, voordat elektriciteit en gas hun intrede doen.

Tegenwoordig zijn er tal van toepassingen voor parafinne, waaronder het toevoegen aan polyesterhars producten. Het zorgt ervoor dat de polyesterhars producten kleefvrij opdrogen. Vaak wordt paraffine toegevoegd aan gelcoat als het niet na mag kleven. Dit kan handig zijn als het gebruikt moet worden als een topcoat of om gelcoatreparaties te doen.

Veel meer toepassingen

Tegenwoordig wordt paraffine naast stearine nog veel gebruikt ter vervaardiging van kaarsen en waxinelichtjes. Ook wordt het gebruikt als omhulsel voor kaas, om uitdroging te voorkomen.

Naast deze opties kan het ook gebruikt worden bij de wintersport. Om ski’s of snowboards beter te laten glijden over de sneeuw, worden ski’s gewaxt. Hierbij wordt (vaak) gebruikgemaakt van paraffine.

In de medische wereld wordt paraffine gebruikt om stukjes weefsel in ‘in te bedden’. Paraffine is hiervoor geschikt, omdat het geen reacties aangaat met cel- en weefselonderdelen. De weefselonderdelen worden in gesmolten paraffine gebracht en na stolling van de paraffine kunnen tot op de micrometer nauwkeurig plakjes gesneden worden, die vervolgens op een glaasje worden gelegd en met een microscoop bekeken kunnen worden.

Paraffine wordt ook gebruikt in de cosmeticabranche. In een paraffinebad worden handen en voeten ondergedompeld, wat een extra verzorgende werking heeft. Na het bad worden handen en voeten verpakt in plastic handschoenen of sloffen, en voor een periode van 10 – 15 minuten verpakt in een badstoffen hoes. De paraffine omsluit de huid en zorgt ervoor dat de huid direct zacht en soepel aanvoelt.

Ten slotte komt paraffine voor in medicijnen tegen hielkloven (uitdroging van de voet) en sommige huidcrèmes.

Opgelost in styreen

De parafinne is een vaste stof die opgelost is in styreen om het zo makkelijk te kunnen toevoegen aan een polyesterharsproduct.

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!