Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0561 61 33 44

Epoxy Harder H 25

Epoxyharder Epoxyhader, Epoxy, Epoxy lamineren, Epoxy-composiet, Epoxy curing agent. Hier vindt u onze epoxyharder  H25. Epoxyharder, uiteraard in combinatie met Epoxyhars is te gebruiken voor tal van toepassingen. Of het nu gaat om het lamineren van een mooie houten, overnaadse sloep of het bekleden of sealen van een kunstwerk. Epoxy is... Meer informatie

Enig resultaat

Epoxyharder

Epoxyhader, Epoxy, Epoxy lamineren, Epoxy-composiet, Epoxy curing agent.

Hier vindt u onze epoxyharder  H25.

Epoxyharder, uiteraard in combinatie met Epoxyhars is te gebruiken voor tal van toepassingen. Of het nu gaat om het lamineren van een mooie houten, overnaadse sloep of het bekleden of sealen van een kunstwerk. Epoxy is een zeer duurzame, sterke en chemisch bestendige hars die ook nog eens oplosmiddel vrij is.

Epoxy is een 2 componenten, thermohardende kunststof, die in een juiste verhouding met elkaar gemengd dient te worden. Het gebruik van beide componenten is uiterst belangrijk omdat anders geen uitharding plaats zal vinden. Zoals gezegd moet de Epoxyharder in de juiste verhouding gemengd worden met de Epoxyhars om zo een goede reactie tot stand te brengen. Tijdens verwerking is epoxy vloeibaar en leent zich uitstekend voor het impregneren van glasweefsel. Deze combinatie geeft na uitharding een zeer sterke en taaie, maar ook lichte constructie. Na uitharding noemt men de combinatie met glasvezel of andere vezels composiet. Composieten zijn licht en sterk, weer- en waterbestendig en worden onder andere toegepast in boten, windmolenwieken, bruggen, etc.

Onze Epoxyharder is in 2 uitvoeringen te krijgen. Onze standaard Epoxyharder, H45, met een potlife van 35minuten en een snelle Epoxyharder, H25, met een potlife van 25minuten. Epoxy wordt daarnaast gebruikt als basis voor allerlei materialen en producten. Een paar voorbeelden zijn epoxyvloercoating, epoxylijm, epoxyplamuur, epoxygiethars, epoxygrondverf, vloeren en printplaten.

De druk en treksterkte van epoxy is twee keer groter dan die van beton. Door de vloeistofdichtheid kan het worden toegepast in allerlei bewerkingen, waaronder als vloertoepassing. Zowel in de industrie als in de esthetische markt vindt dit materiaal zijn weg. Nadeel is wel dat epoxy onder UV-licht verkleurt. Om deze reden wordt er vaak gebruik gemaakt van een UV-blocker, dit vermindert vergeling.

In combinatie met carbon/koolstofweefsel kan een composiet verkregen worden die van superieure kwaliteit is. Zowel in sterkte als in gewicht wint deze combinatie het van vele andere. Het is dan ook niet vreemd dat carbon en epoxy veel toegepast wordt in de automotor- en zeilsport, waar sterkte maar zeker ook gewichtsbesparing heel belangrijk zijn. Wat wordt van deze epoxy/carbon-composiet gemaakt? U moet dan denken aan masten en gieken, klapkielen en tegenwoordig ook hydrofoils. Deze hydrofoils zijn draagvleugels die de boot of surfplank uit het water tillen om zo de weerstand drastisch te verminderen. U kunt nagaan dat hier veel kracht op komt te staan en dus zeer sterk en moet zijn. In de automotorsport moet u denken aan carrosserie onderdelen, maar tegenwoordig ook zelfs frames. Doordat de techniek niet stil heeft te gestaan is het mogelijk om de complete auto (uitgezonderd de motor, elektra, etc..) van composiet te maken.

Heeft u vragen over de verschillende soorten epoxy en composiet, of wat voor combinatie het meest geschikt is voor uw project vraag dan naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken per mail, telefoon, whatsapp, of u komt langs in onze fysieke winkel aan de Metaalstraat 8 Wolvega. De koffie staat klaar!

  • Hoogwaardige transparante epoxy harder, geschikt voor o.a. hout-epoxy-systeem.
  • Uitermate geschikt met glasweefsel
  • mengverh. 2:1 gew.delen.
  • Verbruik ca. 150-200 gr/m2 per laag.
  • Bij weefsels evenveel als het weefsel weegt plus voor en nastrijken.
  • Potlife; 25min bij 20C
Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!