Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0561 61 33 44

Glasvlies

Glasvlies Glasvlies, Glasmat, CSM, Chopped Strand Mat, Glasdoek. Glasvlies is een zeer dunne glasmat van +- 30gr/m2 die ideaal is als eerste laag op mallen. Er zijn tal van soorten CSM (Chopped Strand Mat) ook wel Glasmat of in het geval van een hele dunne variant, Glasvlies. Voor elk Glasvlies... Meer informatie

Enig resultaat

Glasvlies

Glasvlies, Glasmat, CSM, Chopped Strand Mat, Glasdoek.

Glasvlies is een zeer dunne glasmat van +- 30gr/m2 die ideaal is als eerste laag op mallen.

Er zijn tal van soorten CSM (Chopped Strand Mat) ook wel Glasmat of in het geval van een hele dunne variant, Glasvlies. Voor elk Glasvlies is er een specifieke toepassing. Vaak wordt Glasvlies gebruikt om de eerste lagen mee te lamineren na de Gelcoat laag van een mal. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat er geen lucht in de laag achter de gelcoat zit. Het Glasvlies is zeer dun en daardoor zeer gemakkelijk te vormen en te ontluchten. Je kan precies zien wat je doet en gemakkelijk een goede basislaag opbouwen.

Wordt Glasvlies ook voor andere toepassingen gebruikt?

Uiteraard wordt Glasvlies ook voor andere toepassingen gebruikt! Ook bij modelbouw en reparatie van miniaturen wordt dit Glasvlies toegepast doordat het een dunne laagopbouw heeft, maar toch al veel sterkte creëert. Het geeft ook veel vrijheid van vorm, omdat het zeer gemakkelijk te vormen is. Ook wordt Texalium Glasvlies gebruikt voor z’n specifieke uiterlijk. Zo kunt u een mooi effect of patroon creëren voor uw project.

Hoe verwerk ik Glasvlies?

het verwerken van Glasvlies is vrij simpel en niet zo verschillend van het werken met ander Glasmatten.

  • Knip of scheur uw Glasvlies op de gewenste grootte
  • U maakt de polyesterhars aan in de gewenste hoeveelheid en smeert uw project in met de hars. U hoeft maar een heel dun laagje aan te brengen omdat het Glasvlies maar heel weinig opneemt.
  • Soms is het handig om niet van te voren in te smeren met hars, omdat als het Glasvlies eenmaal ingeplakt is, het meestal niet meer verplaats kan worden zonder het kapot te trekken. 
  • Is het Glasvlies in of opgeplakt? Dan kunt u nu beginnen met het impregneren met meer hars als dat nodig is. Zoals gezegd is het Glasvlies zeer dun en kan het zijn dat de voorsmeer laag hars al voldoende is om het Glasvlies te impregneren.
  • Gebruik voor het impregneren een kwast of een vilt roller en probeer zo “droog” mogelijk te werken.
  • Tamponeer, als nodig is, na met kwast of gebruik hiervoor een fijne ontluchtingsroller.

Glasvlies is een ideaal product, maar weet u niet zeker of het geschikt is voor uw project? Neemt u dan contact op via ons contactformulier of bel, email, whatsapp ons. U kunt natuurlijk ook langskomen in onze fysieke winkel aan de Metaalstraat 8 te Wolvega.

De koffie staat klaar!

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!