Video’s

Hulpvideo’s

Kijk en doe!

Op deze pagina zult u video’s aantreffen van ons youtube-kanaal. Dit zijn video’s die u kunnen helpen bij een desbetreffend project en/of inspiratie en ideeen kunnen geven.

Veel kijk plezier toegewenst!

MDF fotokunstwerk gieten met epoxyhars

Zie hier hoe een MDF-plaat overgoten wordt met onze multifunctionele Epoxyhars EH100 en Epoxyharder H45.

Epoxyhars EH100 en Epoxyharder H45 is een thixotrope, licht amberkleurige, transparante combinatie die de meeste mensen sinds jaar en dag kennen en gebruiken voor het maken en/of repareren van vaak houten boten, maar je kan veel meer met de Epoxyhars EH100 en Epoxyharder H45!

Door zijn thixotropie en vloei-eigenschappen is de Epoxyhars EH100 en Epoxyharder H45 ook heel goed te gebruiken voor het afgieten van panelen, kunstwerken, etc, u kunt het zo gek niet bedenken.

Belangrijk om te weten is dat de Epoxyhars EH100 en Epoxyharder H45 NIET UV-BESTENDIG is. De Epoxyhars EH100 en Epoxyharder H45 zal daarom na verloop van tijd vergelen (en zelfs brosser worden mits blootgesteld aan direct zonlicht/UV-straling).

Voor het afwerken van de epoxy of laminaat(epoxy en glasweefsel) kunt u verschillende producten gebruiken zoals; HD-coating, Epoxycoating, Epoxygrondverf, of een DD-lak kleur of DD-lak dubbel UV.

Voor het gebruiken met gieten is het dus belangrijk om te weten waar u het project wil plaatsen en wat u verwacht van de kleur. Wilt u een meer heldere, UV-bestendige hars dan raden wij onze Tablecast aan, waar u ook meteen dikkere lagen mee kan gieten.

Polyesterreparatie van een boottraptrede

Zie hier hoe u een polyester-boottraptrede kunst repareren met….u raad het al! POLYESTER! 🙂

In dit instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe u een traptrede kunt repareren met onze multifunctionele Polyesterhars VTHMekp-verharder en Glasmat en uiteraard de gereedschappen en hulpmiddelen die hier voor nodig zijn.

Een polyestertraptrede is misschien iets heel specifieks, maar de technieken die hier worden toegepast zijn voor alle polyesterreparaties te gebruiken. Daarom is dit filmpje een aanrader voor iedereen die een polyesterreparatie wil uitvoeren met onze Polyesterhars VTHMekp-verharder en Glasmat.

Polyesterhars VTHMekp-verharder en Glasmat wordt vaak aangeduid met Polyester, terwijl dit eigenlijk alleen de hars betreft. De vakterm die gebruikt wordt is GVP (Glasvezelversterkt Polyester) of de algemenere term GVK (Glasvezelversterkt kunststof)in het engels vaak aangeduid als; FRP (Fibre Reinforced Plastic) of GRP (Glassfibre reinforced plastic).