Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0561 61 33 44

Doe het zelf

Doe het zelf Epoxygiethars, Siliconenrubber, Sieradenmallen, PU-schuim, Startpakketten en nog tal van andere producten vindt u in deze categorie. Zoals u weet zijn de mogelijkheden van kunstharsen als Epoxygiethars en Polyestergiethars ontelbaar en kunt u van alles maken, gieten en vormgeven met deze materialen. Door de combinatie met siliconenmallen kan er van... Meer informatie

13 Producten

Doe het zelf

Epoxygiethars, Siliconenrubber, Sieradenmallen, PU-schuim, Startpakketten en nog tal van andere producten vindt u in deze categorie.

Zoals u weet zijn de mogelijkheden van kunstharsen als Epoxygiethars en Polyestergiethars ontelbaar en kunt u van alles maken, gieten en vormgeven met deze materialen. Door de combinatie met siliconenmallen kan er van allerlei vormen en materialen mallen getrokken worden, om hier dan weer een afgietsel van te maken in Epoxygiethars of Polyestergiethars.

Doordat siliconenrubber bijna niet hecht aan andere materialen kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een mal van boomschors of van karakteristieke stenen. Of u modelleerd een figuur van klei of was en maakt hier een siliconenrubbermal van, waar u later dan uw eigen afgietsels in Epoxygiethars of Polyestergiethars mee kunt maken.

Siliconenrubbermallen klaar voor gebruik.

Naast dat u met vloeibaar Siliconenrubber zelf mallen kunt maken, hebben wij ook kant en klare siliconenrubbermallen om sieraden, presse papiers, spheres of tal van andere objecten mee te maken. De mogelijkheden zijn talloos. Denkt u eens aan het ingieten van gedroogde bloemen in een bol vorm. U giet dan eerst een dun laagje in Epoxygiethars in de onderste helft van de bol en legt uw gedroogde bloem hierin. Dit laat u uitharden/opstijven totdat u zeker weet dat de bloem niet meer gaat zweven of drijven. Nu kunt u de bovenste helft op de mal plaatsen en door de gietopening de hars in de bol gieten. Dit laat u minstens 24 uur uitharden waarna de bol uit de mal gehaald kan worden.

Vloeibaar PU-schuim om van alles mee te maken.

Ook vindt u hier vloeibaar PU-schuim wat ideaal is voor het maken van specifiek gevormde blokken schuim, die u daarna bewerkt tot eindproduct, model of mal. PU-schuim is ook uitermate geschikt om steunmallen mee te maken voor dunne siliconenrubber-mallen. Voor een instructiefilmpje hierover klikt u hier.

Ook zijn beschermingsmiddelen niet weg te denken aangezien er wel met chemische middelen wordt gewerkt als Epoxygiethars, PolyestergietharsAirblast en diverse pigmenten. Voor Epoxygiethars gebruikt u de nitrilhandschoenen, deze zijn gemaakt van een rubber wat geen Epoxymoleculen doorlaat en zo uw huid beschermt tegen indringing van het materiaal. Voor Polyestergiethars kan ook gebruik gemaakt worden van latexhandschoenen die gemaakt zijn van een natuurlijk rubber. Latexrubber wordt gewonnen uit de Braziliaanse rubberboom (Hevea brasiliensis) Natuurlijke latex wordt getapt door met een mes inkepingen te maken in de boomschors (onder een hoek van 30°) tot op het cambium. Aan het einde van de inkeping brengt men een gootje aan met daaronder een opvangbakje, meestal van aluminium, zodoende wordt de latex druppelsgewijs opgevangen en kan daarna door de tappers in emmers verzameld worden.

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!