Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: 0561 61 33 44

Spuitplamuur

Spuitplamuur Spuitplamuur, een 2-componenten polyesterspuitplamuur ideaal voor het voorbehandelen van houten en andere modellen. Spuitplamuur, zoals de naam al doet vermoeden, wordt doorgaans gebruikt om te verspuiten. Toch is het ook uitermate geschikt om met roller of kwast te verwerken. Reinig het oppervlak en verwijder vuil en vettigheid met aceton-cz.... Meer informatie

Enig resultaat

Spuitplamuur

Spuitplamuur, een 2-componenten polyesterspuitplamuur ideaal voor het voorbehandelen van houten en andere modellen.

Spuitplamuur, zoals de naam al doet vermoeden, wordt doorgaans gebruikt om te verspuiten. Toch is het ook uitermate geschikt om met roller of kwast te verwerken.

  • Reinig het oppervlak en verwijder vuil en vettigheid met aceton-cz.
  • Schuur de ondergrond met grof schuurpapier en verwijder het stof.
  • Breng een dunne laag aan en laat dit 2 a 3 uur uitharden. Nu kan er verder gegaan met bewerken.
  • Aan te raden is minimaal 2 a 3 lagen aan te brengen om zo een goede “body” te creeeren om te schuren.
  • Wordt er afgelakt met een DD-lak dan moet u niet grover dan korrel 400 schuren, om er zo voor te zorgen dat er geen schuurkrassen zichtbaar zijn.

Spuitplamuur wordt veel gebruikt bij het maken van modellen voor een mal. Het houten model kan behandeld worden met de spuitplamuur en volgens helemaal glad geschuurd worden. U zult geen oneffenheid meer hebben en kunt nu gaan aflakken en een mal trekken of meteen polijsten en een mal trekken. Dit is afhankelijk van uw specifieke eisen betreffende het eindproduct.

De spuitplamuur is gemakkelijk te verwerken en zeer goed schuurbaar, maar niet zo zacht als een “wash-primer”,  dus sterker. Hierdoor is het ook mogelijk om meteen een mal te trekken van dit oppervlak. Voordat u dit gaat doen moet er wel eerst een loswas en losfilm aangebracht worden.

Denkt u bij het verwerken van de Spuitplamuur er aan dat u in een geventileerde ruimte werkt. Dit in verband met het oplosmiddel wat in de spuitplamuur verwerkt zit. Ook dient u de juiste beschermingsmiddelen te gebruiken zoals, maskers, oogbescherming en handschoenen.

De spuitplamuur wordt aangemaakt met 2% van de bijgeleverde verharder. en heeft een potlife van 30 minuten bij 20C.

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!