Blog categorieën

Laatste posts

Zelf sieraden maken

0 Liked

Sieraden maken met epoxyhars en siliconenmallen is leuk! Helemaal als u ook nog allerlei objecten, bloemen en pigmenten kan toevoegen om zo de meest waanzinnige effecten te creëren!

               

     

De werkwijze is simpel.

- Zorg dat u van tevoren een ruim werkoppervlak heeft gecreëerd waar u kunt gaan gieten. Aan te raden is hier wat kranten of vuilniszakken onder te leggen i.v.m. het per ongeluk morsen van epoxy.

- Stel uw siliconenmallen dusdanig op dat u er makkelijk bij kunt en zorg dat ze allemaal goed afgesloten zijn.

Gaat u objecten of bloemen ingieten dan giet u dit in 2 maal. De eerste gieting zult u de bovenkant van de mal eraf laten om er zo voor te zorgen dat het object niet gaat drijven in de mal. U doet dan ook een dun laagje waar het object ingelegd wordt en laat dit eerst uitharden voor u de 2e laag doet.

- U maakt een bepaalde hoeveelheid epoxyhars aan. Afgemeten op de hoeveelheid mallen die u heeft.

- De hars dient u goed af te wegen en te mengen alvorens u gaat beginnen. Voor gebruiksaanwijzingen en handleidingen klikt u hier.

- U kunt nu eventueel pigmenten en effectpoeders toevoegen en meteen beginnen met gieten.

- Handig is om de hars eerst even te ontluchten. Dit kunt u met een verfbrander of gasbrander doen, maar beter is om hier onze ontluchtingsspray "airblast" voor te gebruiken. Deze vindt u hier.

balletje 1