gelcoat

Gelcoat is een coating op polyesterbasis die gethixotropeerd is. Deze vormt vaak de buitenlaag van een polyesterlaminaat. Voorbeeld is de gladde buitenkant van een polyesterboot. De Gelcoat laag zorgt dan voor een meer waterdichte barriere dan alleen het Polyesterlaminaat zou zijn. Het is een extra beschermlaag voor het Polyesterlaminaat, maar zorgt tegelijkertijd ook voor de gladde estetische buitenkant.

Deze hoogwaardige Gelcoat op polyesterbasis is standaard in blank of wit. Ook kan de gelcoat op kleur gemaakt worden. Hiervoor kunt u elke RAl-kleur kiezen of zelfs een monster sturen zodat we deze handmatig op kleur kunnen maken. Ook kunt u zelf de blanke gelcoat met polyesterpigment-pasta op kleur maken.

Om de Gelcoat uit te laten harden moet u een Mekp-verharder toevoegen. De hoeveelheid mekp-verharder die u moet gebruiken is 2%

Onze Gelcoat is van de hoogste kwaliteit en bestand tegen alle weersinvloeden. Het is te gebruiken bij reparaties aan boten, en/of bij het maken van polyester vormdelen in een mal.

 • In geval van een Gelcoatreparatie dient de plek eerst uitgeschuurd en stofvrij gemaakt te worden.
 • Maak nu de Gelcoat aan met 2% mekp-verharder. Meng dit goed door en zorg ervoor dat u de bodem en randen goed meeschraapt.
 • Breng de Gelcoat aan met een kwast of penseel. Afhankelijk van de grote van de reparatieplek.
 • Plak een stuk cellofaan of cellofaantape over de reparatieplek en laat dit 24 uur uitharden. U kunt de uithardingstijd verkorten door de ruimte of de reparatieplek te verwarmen. Let wel op dat dit met beleid gaat. Vooral als er een dikkere laag gelcoat is aangebracht. Dit zou eventueel kunnen scheuren door de te snelle reactie.
 • na het uitharden verwijderd u het cellofaan en kunt u beginnen met schuren. Schuur in etappes met telkens fijner schuurpapier oplopend tot Korrel 2000 WetorDry.
 • Nu kunt u polijsten en uw gelcoatschade is verdwenen!
 • Als u een polyesterproduct in een mal wilt maken zult u de mal eerst goed moeten voorbereiden, alvorens u overgaat tot het aanbrengen van de gelcoat. Als het een nieuwe mal betreft zult u de mal 5x in de was moeten zetten en een laag losfilm moeten aanbrengen. De 2e lossing zal 4x in de was moeten en een laag losfilm. 3e lossing 3x en een laag losfilm. Na de 3e lossing hoeft u geen losfilm meer te gebruiken. Nu volstaat het met 1x in de loswas zetten elke 5 lossingen. Tussen de uitgepoetste lagen altijd 30-60minuten laten uitharden alvorens de volgende laag loswas aangebracht wordt. Na de laatste laag loswas napoetsen met talkpoeder alvorens de losfilm aangebracht wordt. Laat de losfilm altijd goed drogen voordat u de Gelcoat aanbrengt!

  In het geval van een oude mal is een vuistregel, 3x in de loswas en dan na elke 5 lossingen 1x in de loswas. Laat uitgepoetste waslaag altijd goed uitdampen voordat u de gelcoat laag aanbrengt. Dit is bij onze High-temp loswas gemiddeld zo'n 2 uur.

  Het gemiddelde verbruik ca.250 gr/m2 per laag.

  Meer >

  Actieve filters

  Gelcoat

  Vanaf € 13,15
  Koop nu om te besparen

  Een hoogwaardige polyester-gelcoat in blank of wit, bestand tegen weersinvloeden. Te gebruiken...