polyesterhars-VTH

Onze Polyesterhars is een Voorversnelde thixotrope Polyesterhars. Te gebruiken bij het bouwen van boten, maken van vijvers, daken, dakgoten en het repareren van allerlei polyesterproducten. U kunt allerlei Polyesterproducten repareren of Polyesterproducten maken. Hierbij kunt u werken met een Polyestermal of kunt u direct op het desbetreffende Polyesterproduct of andere materiaal werken. De mogelijkheden van Polyesterhars zijn legio. De Polyesterhars wordt vaak in combinatie met Glasmat of Glasweefsel gebruikt.

Dit doet u om ervoor te zorgen dat u de Polyesterhars wapent. Deze Glasvezelgewapende Polyesterhars is vaak wat in de volksmond Polyester genoemd wordt. Uw Polyesterproject zal weer zo sterk of sterker zijn als daarvoor of in geval van een volledig nieuw Glasvezelgewapend Polyesterhars product, voldoen aan al uw specifieke eisen. Zoals sterkte, gewicht, dikte, etc.

Om Polyesterhars hard te laten worden moet u ca.2% PolyesterVerharder toevoegen. Zogeheten mekp-verharder. Dit is een katalysator die het uithardingsproces van de Polyesterhars versneld. Zonder de Polyesterverharder zal de Polyesterhars ook hard worden, alleen zal dit enkele jaren kunnen duren. Waarschijnlijk heeft u geen zin om daar op te gaan wachten ;) . Aan te raden is om dus Polyesterverharder toe te voegen aan uw Polyesterhars en dit goed te roeren. 

De Polyesterhars moet u binnen 15 tot 25 minuten verwerken voor dat het begint te geleren/uitharden. Maak nooit meer Polyesterhars aan dan dat u kunt op maken binnen de tijd.

Harsverbruik:

Glasmat 225 gr. = ca. 675 gr Polyesterhars per m2.

Glasmat 300 gr. = ca. 900 gr Polyesterhars per m2. 

Glasmat 450 gr. = ca. 1.2 kg Polyesterhars per m2.

U dient rekening te houden met de hoeveelheid hars die u in een keer aanmaakt, omdat hoe meer u aanmaakt hoe sneller de hars reageert. Door een grotere massa zal de reactie meer warmte produceren die op zijn beurt er weer voor zorgt dat de hars weer sneller reageert. Een kettingreactie ontstaat die doorgaans niet te stoppen is en zal resulteren in verspild materiaal. Als u voor de eerste keer met polyesterhars werkt is het dus  belangrijk om eerst een kleine hoeveelheid aan te maken om bekend te raken met de Polyesterhars en de snelheid van de reactie. U zult snel genoeg doorhebben wat een goed te verwerken hoeveelheid Polyesterhars is voor u en uw project.

Zorg er ook altijd voor dat u een ruime werkplek hebt waar u goed kunt werken, dat u het materiaal voor de tijd allemaal klaar hebt staan en de matten op maat hebt.

Meer >

Actieve filters

Polyesterhars - VTH

Vanaf € 5,35
Koop nu om te besparen

Voorversnelde universele polyesterhars, voor het maken of repareren van een boot, caravan,...