Tablecast/Epoxygiethars

UV-blocker

UV-Blocker UV-BLOCKER, UV-Blocker, UV-ABSORBER, UV-Absorber, UV-Resistant. UV-BLOCKER is een vloeibare UV-absorber die specifiek is ontworpen voor de bescherming van epoxyharsen tegen de schade en vergeling door UV-lichtstraling.

UV-BLOCKER van Faduursma.nl wordt gekenmerkt door zijn goede oplosbaarheid, betere harscompatibiliteit en zeer lage vluchtigheid.
UV-BLOCKER biedt een mate van stabilisatie die aanzienlijk beter is dan die van andere gecommercialiseerde UV-absorptiemiddelen op basis van benzotriazol of benzofenon. Nou zal dat de meeste mensen niks zeggen, maar laten we het zo stellen onze UV-BLOCKER is top of the line en presteert vele malen beter dan de UV-Blockers die hiervoor op de markt waren.

Waarom UV-BLOCKER gebruiken?

Sinds jaar en dag is de vergeling en verkrijting/afbraak van epoxy onder invloed van uv-licht een doorn in het oog van vele. Zolang boten bijvoorbeeld, maar goed in de kleurlak kwamen was dit nooit een probleem. Het schadelijke UV-licht kan dan immers de epoxylaag niet bereiken en dus ook niet aantasten. Maar wil je een transparante afwerking dan moet er een speciale lak op die zeer goed bestand is tegen deze schadelijke straling. Bijvoorbeeld de Dubbel-UV lak van de IJssel coatings. Deze presteert zeer goed en doet wat hij moet doen, maar uiteindelijk zal je weer opnieuw moeten lakken.

Als je nou een UV-bestendige epoxyhars zou hebben zou dat een heleboel schelen uiteraard, maar de UV-absorbers tot op dit punt waren niet van een dusdanige kwaliteit dat je daar voor een hele lange tijd op kon vertrouwen....tot nu!

UV-BLOCKER voeg je 1% van toe aan het hars harder mengsel en beschermt de hars effectief voor jaren tegen de schadelijke UV-straling.

Deze UV-BLOCKER wordt dan ook standaard aan onze vloercoatings toegevoegd om onze vloercoatings nog duurzamer te maken dan ze al zijn. De coatings blijven mooier en sterker zonder dat u er meer voor hoeft te betalen. Wie wil dat nou niet? Ook wordt zo de noodzaak om af te lakken te omzeilen. Uiteraard is aflakken altijd goed en kan dit een nog krasvaster oppervlak opleveren, maar brengt dit ook extra kosten met zich mee. Door UV-blocker aan onze coatings toe te voegen besparen wij u geld, maar krijgt u er een kwalitatiever product voor terug. Een die niet vergeelt en zijn mooie originele kleur weet te behouden voor vele jaren.

Heeft u vragen over een specifiek project? Neem dan contact met ons op! U kunt ons bellen, Whatsappen, mailen, faxen, rooksignalen, postduiven, noem het maar op!

U kunt natuurlijk ook gewoon langskomen in onze winkel. :) De koffie staat klaar!

Meer >

Actieve filters

UV-Blocker

Vanaf € 10,00
Koop nu om te besparen

UV-BLOCKER is een vloeibare UV-absorber die specifiek is ontworpen voor de bescherming van...