Tablecast/Epoxygiethars

Epoxy Lijm

Epoxylijm Epoxylijm, Fillets, Houtlijm, 2k lijm, Spleetvullende lijm. Goed verwerkbare spleetvullende epoxy lijm voor het verlijmen van diverse soorten materialen.

Epoxylijm van Faduursma.nl is een makkelijk verwerkbare 2k lijm op epoxybasis die niet alleen ijzersterk is maar ook waterdampdicht en oplosmiddelvrij! Epoxylijm is te gebruiken voor het verlijmen van ribben in een houten boot, steunschotten waar fillets voor gemaakt moeten worden, kieren die opgevuld moeten worden. Maar ook materialen als steen of beton kunnen met gemak gelijmd worden met deze ijzersterke epoxylijm!

Eenmaal aangemaakt heeft u een potlife van ca. 45 minuten bij 20 graden. Dit betekent dat u het volledige mengsel moet opmaken binnen die tijd anders is het stijf en onverwerkbaar. Let u wel op dat de hoeveelheid Epoxylijm die u aanmaakt invloed heeft op de potlife! Hoe meer massa, hoe sneller de Epoxylijm begint uit te harden. Maak dus nooit meer aan dan u met gemak kunt verwerken binnen de tijd. Handig is om de aangemaakte lijm in een grotere emmer of vlakke mengbak over te brengen. Doordat er meer koelingsoppervlak is zal de epoxylijm langer nodig hebben om uit te harden en heeft u dus meer tijd om het te verwerken.

De 3 gouden regels voor goed uitgeharde epoxylijm zijn:

 • Starttemperatuur van het materiaal altijd tussen de 20-25°C.
 • Nauwkeurig afwegen.
 • Goed mengen! Minimaal 2 minuten. Bodem en randen altijd goed meenemen.
 • Epoxylijm van Faduursma.nl kan ook pigment aan toegevoegd worden om zo de kleur meer aan te laten sluiten op uw project mits nodig. Hiervoor kunt u verschillende pigmenten gebruiken van poederpigment tot universele vloeibare pigmenten. Met een grote reeks aan kleuren kunt u altijd de kleur vinden die u nodig heeft. U vindt deze pigmenten in onze webshop tegen zeer gunstige prijzen, maar niet zonder in te hoeven leveren op kwaliteit!

  Kenmerken Epoxylijm:

 • Hardt goed uit ook bij lage temperaturen.
 • Blijft goed staan op verticale vlakken.
 • Mengverhouding 100:40 A:B
 • Gemiddeld verbruik 400gr/m2
 • Oplosmiddelvrij
 • Potlife:45min. bij 20graden
 • Tegenwoordig word epoxylijm ook veel gebruikt om kieren op te vullen van objecten die gegoten worden met Epoxygiethars. U kunt de epoxylijm dan aandikken met Aerosil-E en zo de consistentie krijgen die u wenst. De kieren worden dan vaak aan de onderkant gevuld om zo het effect van de giethars te optimaliseren. Ook wordt de Epoxylijm wel in de kleur van het object gepigmenteerd om zo de illusie van een effen vlak te creëren.

  Zoals gezegd is Epoxylijm een veelzijdig en ijzersterk product. U bestelt het gemakkelijk via onze webshop en vindt hier ook alle informatie om het goed te verwerken. Heeft u nog steeds vragen dan kunt u ons altijd mailen, whatsappen, bellen, of u komt langs in onze fysieke winkel om 1 van onze specialisten te spreken. We zijn de hele week geopend van 9 tot 5 en zaterdags van 9 tot 2. De koffie staat klaar!

  Meer >

  Actieve filters

  Epoxy Lijm

  Vanaf € 13,10
  Koop nu om te besparen

  Verbruik ca. 450 gr/m², afhankelijk van de ondergrond. Mengverhouding 100 : 40 op gewicht.