Tablecast/Epoxygiethars

Heavy-Duty Coat

Heavy Duty Coat HeavyDutyCoat, Epoxy, Onderwaterschip coating, Anti aangroei coating, 2K-coating. Speciale coat voor het onderwater-schip met als resultaat een waterdampdichte,corrosiewerende en aangroeiremmende laag.

Het onderwaterschip is elk jaar weer een hekel punt voor vele bootbezitters. Is er aanslag, is er aangroeiing, hoe erg, moet er een nieuwe coating aangebracht worden en vooral....wat voor coating moet het dan wezen?

Hempel, International, De ijssel, enz, enz....u kent ze allemaal zo langzamerhand wel en elk merk heeft wel een oplossing voor u. Maar wat wilt u werkelijk...geen onderhoud!

Het onderwaterschip

Dit is natuurlijk een beetje een utopie, maar met HeavyDutyCoat van Faduursma.nl komt u een heel eind. Deze HeavyDutyCoat is een 2component Epoxy systeem die in een aantal lagen aangebracht moet worden. Dit is natuurlijk even werk en we willen het liefst in 1 keer klaar zijn, maar als u het geduld hiervoor kunt opbrengen zult u niet alleen een heel mooi eindresultaat hebben, u zult ook veel minder onderhoud aan aan uw onderwaterschip hebben. Er zijn klanten van ons die al 15 jaar! dezelfde laag HeavyDutyCoat onder hun schip hebben. Vaak volstaat het onderhoud met het afspuiten met een hogedrukreiniger en kan het schip in stalling. HeavyDutyCoat van Faduursma.nl is een uiterst duurzame en dus slijtvaste coating die jaren lang mee gaat en onder goede omstandigheden volledig aangroei vrij blijft. Met name de zwarte coating is het meest aangroeiwerend door toevoeging van grafiet als pigment. Grafiet heeft zeer gunstige eigenschappen wat betreft aangroeiwering en zorgt voor een zeer makkelijk te reinigen onderwaterschip. HeavyDutyCoat is in de loop der jaren ontwikkeld in samenwerking met schippers en jachtwerfen en is zeer uitvoerig in de praktijk getest. Het is een exclusief product van Faduursma.nl en dus alleen hier te koop!

Wilt u werken met HeavyDutyCoat? Nou zo doet u dit!

 • Voordat u begint ontdoet u het onderwaterschip van al het vuil, antifouling en/of verflagen.
 • Ontvet de onderlaag goed voordat u begint te schuren. Schuur met korrel 100/120.
 • Eventuele oneffenheden kunt u met Epoxyplamuur afwerken. Dit uiteraard laten uitharden en schuren alvorens u verder gaat.
 • U kunt nu beginnen met het aanbrengen van de HeavyDutyCoat. (volg instructies van de handleiding)
 • Bij 20C is de epoxy na 24 uitgehard en kan gerust verder gewerkt worden aan de boot.
 • We raden aan de boot 1 week te laten staan voordat hij het water in gaat.
 • Antifouling...ja of nee?

  Het aanbrengen van anti-fouling is niet beslist noodzakelijk. Dit doordat de HeavyDutyCoat van zichzelf al zeer goede aangroeiwerende eigenschappen bezit. Indien men dat wel wenst, of omdat er een andere kleur op moet dan moet men eerst epoxygrondverf aanbrengen. Hiervoor moet de HeavyDutyCoat wel eerst goed ontvet en geschuurd worden.

 • 500 gr/m2 ( 4/5 lagen) is voldoende voor een waterdampdichte laag.
 • Verkrijgbaar in zwart en grijs.
 • Prijs en verpakking is gebaseerd op sets hars en harder.
 • Mengverhouding: 2:1
 • Meer >

  Actieve filters

  Heavy Duty Coat

  Vanaf € 35,95
  Koop nu om te besparen

  Special coat voor het onderwaterschip. Verbruik ca 500 gr/m² (5 lagen), dit is voldoende voor...