Tablecast/Epoxygiethars

Mono Styreen

Mono Styreen Mono Styreen is een Verdunningsmiddel voor harsen op polyesterbasis. Voor verdunning kan 10% aan de polyesterhars of polyestercoat worden toegevoegd.

Styreen wordt gebruikt om uw polyesterhars mee te verdunnen. Harsen kunnen altijd verschillen in viscositeit en door met de hoeveelheid styreen te spelen kunt u de ideale viscositeit verkrijgen voor uw specifieke project.

Als Polyesterhars een tijd gestaan heeft kan de Polyesterhars ook indikken. Door Styreen toe te voegen, maakt u uw Polyesterhars weer soepel en makkelijk verwerkbaar. Ook kan styreen toegevoegd worden aan een blik polyesterplamuur die te lang heeft gestaan. Doordat het oplosmiddel eruit dampt wordt de polyesterplamuur stijf en moeilijk te verwerken. Voeg een scheutje styreen toe aan uw blik en laat een nacht staan. De volgende dag even goed doorroeren en uw Polyesterplamuur is weer soepel en makkelijk verwerkbaar.

In het geval van bijvoorbeeld een trailervloer maken met polyesterlaminaat is styreen ideaal om uw polyesterhars mee te verdunnen. U kunt nu meerdere lagen tegelijk impregneren en hoeft het laminaat niet op te bouwen over meerdere dagen. Doordat de Polyesterhars dunner is kan hij makkelijk door meerdere lagen glasmat trekken en u zo veel tijd besparen.

Als oplosmiddel in Polyesterhars zorgt het voor de, vaak als onaangenaam ervaren, geur. Deze geur kan heel indringend zijn. Dit is te danken aan het feit dan de geur al duidelijk waarneembaar is vanaf 0,08mg/m3. Volgens de Nederlandse regelgeving is 107 mg/m3 styreen (dus meer dan 1000 keer zoveel), nog steeds een veilige hoeveelheid om dagelijks gedurende 8 uur per dag in te werken. Dat gezegd raden wij ten allen tijde aan een koolstofmasker en beschermende kleding te dragen. Ook altijd in een goed geventileerde ruimte werken als u met styreen en polyesterhars bezig bent. Veiligheid voorop!

Styreen wordt daarnaast verwerkt tot een groot aantal verschillende kunststoffen. De belangrijkste hiervan is polystyreen. Bovendien wordt het gebruikt bij de productie van copolymeren van acrylonitril-butadieen-styreen (ABS), acrylonitril-styreen (ASA), styreen-maleïnezuuranhydride (SMA) ,styreen-acrylnitril (SAN), styreen-butadieen en acrylonitril-styreen-acrylzure ester. Het wordt in kleine hoeveelheden aan parfums toegevoegd. Daarnaast is styreen een belangrijk tussenproduct bij de productie van fijnchemicaliën.

De dosering van Styreen in polyesterhars is gemiddeld 10% maar dit zal afhankelijk zijn van uw specifieke eisen en van de hars die u gebruikt. Voor vragen hierover kunt u ons altijd bellen, emailen, whatsappen, of komt u gewoon bij ons in de winkel langs voor wat persoonlijk contact. We hebben de koffie voor u klaar staan!


Meer >

Actieve filters

Mono Styreen

Vanaf € 4,25
Koop nu om te besparen

Verdunningsmiddel voor harsen op polyesterbasis. Voor verdunning kan 10 % aan hars of coat...