Glasmat 225 gr/m²

Glasmat 225gr/m2 Glasmat, CSM, Chopped Strand Mat, Poeder-gebonden glasmat, Emulsie-gebonden glasmat. De Glasmat 225gr/m2 is een ideale glasmat om moeilijke vormen mee te lamineren en toch een redelijke laagdikte op te bouwen.

Een glasmat is een veelgebruikt versterkingsmateriaal bij de verwerking van polyester. Glasmatten bestaan uit korte stukken glasvezel die omnidirectioneel over elkaar liggen.

Door de dikte kan een Glasmat moeilijker of makkelijker om complexe vormen gemodelleerd worden. Glasmat wordt doorgaans in gewicht per m2 uitgedrukt om zo een idee te krijgen van die dikte. Er wordt wel verschil gemaakt tussen emulsie-gebonden glasmat en poeder-gebonden glasmat. Emulsie-gebonden glasmat is verlijmd met een is zoals de naam al doet vermoeden verlijmd met een emulsie. De emulsie-gebonden glasmat is doorgaans wat stijver en gemakkelijker te verwerken op grote oppervlakken. Ook pluist deze mat wat minder dan de poeder-gebonden glasmat. Het nadeel van deze mat is dat hij vochtgevoeliger is en derhalve niet onze standaard (maar wel te bestellen).

Poeder-gebonden glasmat is onze standaard glasmat. Deze glasmat is met een poederlijm verlijmd. Deze lijm lost goed op in de styreen van de polyesterhars en de glasmat laat zich goed impregneren en modelleren.

Wat voor hars gebruik je bij Glasmat 225gr/m2?

Bij alle glasmatten wordt polyesterhars gebruikt. De Glasmat 225gr/m2 is een poeder-gebonden glasmat waarvan de poederlijm alleen oplost door een oplosmiddel. In het geval van polyesterhars is dat styreen. Omdat epoxyhars geen oplosmiddel bevat zal de glasmat stijf en zeer moeilijk vervormbaar blijven en impregneert de glasvezel niet optimaal met hars.

Voordelen van Glasmat t.o.v. Glasweefsel?

Glasmat bestaat uit losse glasvezels die omni-directionaal verlijmd zijn. Dat wil zeggen de vezels liggen alle kanten op. Dit zorgt voor een gelijkmatige krachtverdeling alle kanten uit. Doordat de vezels na het impregneren met de hars als het ware "los" komen te liggen kunt u zich voorstellen dat ze heel gemakkelijk om allerlei vormen heen gelegd kunnen worden. Ze zijn immers niet onderling verbonden zoals bij een glasweefsel wel het geval is. Ook heeft Glasmat 225gr/m2 het voordeel dat hij beter hecht aan de ondergrond. Dit is ook te danken aan de willekeurige volgorde van de vezels en de optimale vorming naar de ondergrond. Het komt als het ware in elk hoekje en gaatje, kuiltje en ribbeltje en heeft daardoor veel meer "grip" dan glasweefsel.

Heeft u nog vragen over uw project en weet u niet zeker of Glasmat 225gr/m2 de juiste keuze voor u is? Neem dan contact met ons op! U kunt ons bellen, mailen, whatsappen, maar u kunt ook altijd langskomen in onze fysieke winkel aan de Metaalstraat 8 te Wolvega. De koffie staat klaar!

(1.25 m breed)

Meer >

Actieve filters

Glasmat 225 gr/m² - 0.5 m²

Glasmat 225 gr/m²

Vanaf € 3,83
Koop nu om te besparen

Glasmat 225 gr/m². 1.25 mtr. breed