Tablecast/Epoxygiethars

Polyesterplamuur

Polyesterplamuur Polyesterplamuur voor carrosseriereparatie, bootreparatie, caravanreparatie, etc...

Uitstekende plamuur die ook nog eens zeer goed schuurbaar is. Door de snelle reactie hoeft u niet lang te wachten voordat een nieuwe laag aangebracht kan worden en kunt u sneller verder met uw project. Dit is natuurlijk heel erg handig als er hoge tijdsdruk is, maar zorgt er ook voor dat u niet lange tijd hoeft te wachten voordat u verder kunt met de volgende laag Polyesterplamuur.

Belangrijk als u gaat plamuren is om kruislings te werken. Dus eerst een laag 1 kant op trekken en deze laten uitharden. Nu kunt u meteen beginnen te schuren, maar als u de plamuur redelijk strak getrokken heeft kan er ook meteen een nieuwe laag op aangebracht worden. Deze moet dan haaks op de vorige laag aangebracht worden. Zo zult u alle oneffenheden goed weg plamuren en makkelijker de gewenste vorm terug krijgen. Herhaal dit zo vaak als noodzakelijk is om het gewenste resultaat te krijgen.

Polyesterplamuur moet gemengd worden met 2% BP-verharder. Dit is een verharder die bijgeleverd wordt in een plastic tube, in de kleuren wit of rood. Witte BP-verharder wordt vaak gebruikt als er met een lichte kleur meteen overheen gelakt wordt. De rode BP-verharder is weer handig bij het aanmaken omdat er dan goed gezien kan worden of allles homogeen gemengd is.

Er is een standaard polyesterplamuur die gebruikt wordt voor het grove vullen van reparatieplekken. Deze is makkelijk schuurbaar en geeft een goede ondergrond voor de finish polyesterplamuur die zoals de naam al doet vermoeden gebruikt wordt voor het "finishen" oftewel afwerken van de reparatieplek. Deze is wit van kleur en gladder dan de standaard polyesterplamuur. Deze plamuur wordt doorgaans gebruikt om dunne laagjes mee aan te brengen.

Beide polyesterplamuren zijn direct overschilderbaar met een 2-componenten DD-lak en hoeven niet perse voorzien worden van een primerlaag.

Voor verdere informatie over het verwerken van onze polyesterplamuren kunt u onze handleidingen raadplegen of kijken op ons youtube-kanaal. Hier vindt u ook informatie over het werken met polyester en glasmat, het gieten van epoxy of het maken van mallen. Altijd de moeite waard om even te kijken!

 • Bp-verharder In tube van 50 gr.
 • Dosering: ca. 2%
 • uitharding na ca. 15 min. bij 20 Celsius
 • Meer >

  Actieve filters

  Polyesterplamuur

  Vanaf € 9,50
  Koop nu om te besparen

  Uitstekende plamuur, goed schuurbaar na ca. 15 minuten. Mengen met 2% bp verharder

  ...