Polyesterverharder (mekp)

MEKP Verharder MEKP Verharder voor het uitharden van polyesterhars materialen.

Mekp-verharder is een transparante vloeibare verharder die geschikt is voor het uitharden van polyesterhars-producten. De Mekp-verharder werkt als een katalysator in het uithardingsproces van polyesterhars-producten. Door 2% Mekp-verharder toe te voegen zet je het uithardingsproces in gang en zal de polyesterhars gaan uitharden. De zogeheten "potlife"(de tijd die het duurt voordat de polyesterhars stijf begint te worden) hangt af van het desbetreffende product waar de Mekp-verharder voor gebruikt wordt. Bij onze Polyesterhars-VTH is dit ca.20 minuten. Wel heeft temperatuur een groot effect op de snelheid van het uithardingsproces. Hoe hoger de temperatuur hoe sneller de hars uithardt. Ook de hoeveelheid hars die u in een keer aanmaakt heeft effect op deze snelheid. Hoe meer hars aangemaakt wordt hoe sneller de reactie.

De exotherme reactie

Dit komt doordat Polyesterhars een exotherme reactie heeft. Dit is een reactie die gaandeweg telkens meer warmte genereert totdat de hars volledig is uitgehard. Deze warmte zorgt er op zijn beurt weer voor dat de uithardingssnelheid stijgt, waarop de warmte toeneemt, waarop de uithardingssnelheid stijgt, enz....een mogelijk exponentieel versnellende uitharding als gevolg dus. Dit is iets waar u goed rekening moet houden als u een bepaalde hoeveelheid hars aanmaakt. Weet dus van te voren hoeveel u kunt verwerken en opmaken. Hou de werkplaats temperatuur en hoeveelheid Mekp-verharder constant zodat u er ook van uit kan gaan dat de hars telkens hetzelfde reageert.

Methyl Ethyl Keton Peroxide

Mekp-verharder is een peroxide en zoals alle peroxides corrosief/bijtend. Pas dus altijd op voor uw ogen en draag altijd de juiste beschermingsmiddelen. De 3m beschermingsbril uit ons assortiment is een must-have en raden wij ook ten zeerste aan. Ook het gebruik van goede chirurgenhandschoenen zijn belangrijk. Hierin hebben wij keuze uit Chirurgenhandschoenen van Latex en van Nitril. Beide zijn geschikt voor het werken met Mekp-verharder en Polyesterhars. Sommige mensen zijn echter gevoelig voor Latex, dan zijn Nitril handschoenen uiteraard de beste keuze.Gemorste Mekp-verharder op de huid kan irritatie en zelfs lichte brandwonden veroorzaken. Als u werkt met deze stof moet u dus altijd goed opletten en ten allen tijde buiten het bereik van kinderen houden!

Ook mag Mekp-verharder nooit direct gemengd worden met Cobaltversneller. Deze 2 stoffen reageren zo heftig met elkaar dat het kan ontbranden. Als u dus extra Cobalt-versneller wilt toevoegen om de uithardingstijd te verkleinen, mengt u altijd eerst de Cobalt-versneller door de Polyesterhars en na grondig mengen pas de Mekp-verharder. Bewaar de Mekp-verharder en de Cobalt-versneller altijd apart in verschillende emmers, zodat u zeker weet dat ze niet in contact met elkaar kunnen komen.

Meer >

Actieve filters